BILO JE DIVNO

22.06.2016.



i dok čitam svoje pjesme


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital-art

napisano: 2.7.2012. u 13.45h na portalu Magicus, iz 2. zbirke "Predvorje bijele tišine"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=82443

http://shadowofsoul.blog.hr/2012/07/1630874881/bilo-je-divno.html

Bilo je divno u tvojim rukama, bilo je divno u nebu tvog pogleda, bilo je pretamno u dubini tvog srca, da bih znala koliko solarni pogled zaustavlja dah i odvodi u prividni sjaj iluzornih nadanja.

Bilo je divno na tvojim usnama ostaviti svoj trag, izazvan novom zorom nekog čudnog vremena što se tako tiho privuklo pa se kao zlatna nit zavuklo u srce i osmijehom ozarilo lice, bilo je divno odabrati težinu sjevernog vjetra u vrućoj lipanjskoj noći više, nego imati sjećanja na sve medne poljupce nevoljenih usana.

Bilo je divno otkupiti od Boga riječ milosti za onu lakoću tvog plavog pogleda više, nego primiti sve blažene konsonante nevoljenih usana, bilo je divno u toj jednoznačnosti obnoviti vitalnost duše i otpustiti stražu, koja se tako žestoko protivila, da bi ipak utonula u svoj beskraj i zašutjela.

Bilo je divno osjetiti bol žestine tvojih usana, toliko divno, da se i mirna molitva tog trena užarila pa me svjetlosnim zagrljajem podarila i obujmila kao najljepše svjetlo, koje sam ikada osjetila.

Bilo je divno tvoje pitanje, a još će biti divniji moj odgovor…da, bilo je divno…


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7889-28-9

Sva autorska prava pridržana.

Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown author

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.