NEŽIVI TRENUTAK

20.07.2021.



slika: digital art


Mene više nema u toj čudnoj poeziji koju izlijevam iz duše vremena, dok potrošene sate brojim u igri sunčane svjetlosti koja obasjava ovo prohladno i neživo jutro.

Iz nijeme tišine, toliko nijeme, da se oduzima sama od sebe, planete rotiraju svoje sablasne elipse, a moj nemir se zaustavlja ispred mirnog čela nemirnih misli i poručuje, da je sve potonuće u trenutak i da je trenutak život koji se živi.

Opet pregledavam konture lica u zamagljenom zrcalu zaustavljajući pogled na očima i u tom bezdanu ne prepoznajem uzvraćen pogled moje duše pa se sve opet vraća na onaj početak neživog trenutka koji klizi kroz mrtvilo ove zamršene poezije i mog još čudnijeg života.

Može li mi tarot pretskazati postoji li u meni ona iskra koja se uvijek javlja kad je ne očekujem ili će se sve odigrati baš kako piše u genetskom kôd-u sudbine?

Tamne sjene zaplesale su svoj ples, uspavale me i odnijele preko granice stvarnosti gdje sam opet susrela samu sebe i mrtvom molitvom još mrtvijeg srca zaspala tim neživim snom.

Sad je tako, a ovo jutro mi ne obećava pozitivan predznak, elipsasta putanja tih čudnih planeta ugasit će sjećanja na one mrtve trenutke kojima se uvijek vraćam i to baš onda kad srce osjeti pogled, drugačiji od onog plavog pogleda koji je odnio dušu u nepovrat zaborava pa joj ne da, da u bijeloj crkvi tuge zapali svijeću samo za taj neživi trenutak.


napisano: 17.5.2012. u 07.00h na portalu Magicus, a iz 2. zbirke "PREDVORJE BIJELE TIŠINE"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=80674

i 17.05.2012. objavljeno na blogu:
http://shadowofsoul.blog.hr/2012/05/1630784303/nezivi-trenutak.html


http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (18) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.